19.5 C
Craiova
vineri, 22 septembrie, 2023
Știri de ultima orăActualitatePeste 8.000 de pompieri şi voluntari luptă cu incendiile din Siberia

Peste 8.000 de pompieri şi voluntari luptă cu incendiile din Siberia

Incendiile de vegetaţie continuă să se extindă în Siberia, Agenţia Federală rusă pentru Protecţia Pădurilor anunţând duminică faptul că au fost identificate 252 de incendii pe o arie totală de 4,4 milioane de hectare, transmite Agerpres.

Conform raportului, peste 8.000 de pompieri şi voluntari participă la acţiunile de stingere a incendiilor, susţinuţi de 14 avioane cisternă.

Situaţia este deosebit de gravă în Iakuţia (estul Siberiei), unde o arie de 4,2 milioane de hectare continuă să ardă.

Recent, numărul echipelor de pompieri care intervin în regiune a fost sporit la ordinul preşedintelui Vladimir Putin.

Conform autorităţilor din Iakuţia, duminică se luptau cu focul 4.900 de pompieri şi voluntari. Aceştia încearcă să împiedice focul să se extindă spre nouă sate şi localităţi.

Numeroase incendii sunt localizate la distanţă mare faţă de aşezări şi din acest motiv nu reprezintă o prioritate pentru pompieri, fiind lăsate deocamdată să ardă. Chiar şi aşa, ele reprezintă un pericol din cauza degajărilor de fum.

Măsurătorile privind calitatea aerului în oraşul Iakuţk au indicat niveluri ridicate de dioxid de carbon în aerul respirat.

Oamenilor li s-a recomandat purtarea de măşti umezite în spaţiile deschise. În unele locuri nu se mai vede Soarele din cauza norilor groşi de fum.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS