12.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateTrafic aglomerat spre Litoral și spre stațiunile montane

Trafic aglomerat spre Litoral și spre stațiunile montane

Este aglomerație, sâmbătă dimineață, pe Autostrada A2 Bucureşti – Constanţa, pe sensul către Litoral, pe unele tronsoane circulându-se în coloană. Aceeași situație se regăsește și pe Valea Prahovei, pe DN 1, informează Digi24.

Poliţia Rutieră le recomandă șoferilor rutele alternative Bucureşti – DN 2 – Urziceni – Urziceni – Hârşova – Constanţa – DN 2A și Bucureşti – DN 3 – Fundulea A2 – Lehliu – A2.

Prin staţia de taxare de la Fetești se poate trece liber, în ambele sensuri, cu obligativitatea ca taxa de pod să se plătească înainte sau ulterior trecerii, până a doua zi, la ora 24, la oricare dintre staţiile autorizate de distribuire a carburanţilor sau prin SMS, de pe telefonul mobil, la numărul 7577.

Infotrafic sfătuieşte conducătorii auto să păstreze în mers o distanţă corespunzătoare, care să le permită să oprească în condiţii de siguranţă, să respecte limitele legale de viteză, să folosească luminile de întâlnire, să se asigure şi să semnalizeze când schimbă banda de circulaţie, să pună în funcţiune luminile de avarie când încheie o coloană care opreşte sau încetineşte brusc, să acorde prioritate la ieşirea din spaţiile de servicii, să nu circule sau să oprească pe banda de urgenţă, exceptând cazurile justificate.

În cazul în care observă, la plecare, că numărul de autovehicule aflate în trafic este foarte mare, să aştepte până ce intensitatea circulaţiei mai scade.

Aglomerație și spre munte

Și spre stațiunile montane a fost aglomerație.

Vineri seară, pe Valea Prahovei, pe DN 1, șoferii mai mult au stat pe loc decât au circulat. 10 kilometri au fost parcurși în trei sferturi de oră.

„E foarte aglomerat zilnic. Că e sărbătoare, că e weekend așa se întâmplă mereu pe aici. Umblu în zona asta de 15 ani, dar în fiecare zi uite așa stăm”, spune un șofer.

Mai multe echipaje de poliție au fost trimise pe Valea Prahovei pentru a fluidizarea traficului.

Polițiștii le recomandă șoferilor să circule și pe rute alternative, ca să evite ambuteiajele.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS