17.9 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitate(VIDEO) Și vaccinații se infectează, dar într-un număr mai mic și fac forme mai ușoare

(VIDEO) Și vaccinații se infectează, dar într-un număr mai mic și fac forme mai ușoare

-

Șeful DSU, Raed Arafat, susține că numărul cazurilor Covid-19 e în creștere în România. El „speră” să crească numărul celor care se vaccinează.

„Trendul este clar unul crescător. Va continua creșterea. Soluția noastră este vaccinarea. Și vaccinarea unui număr cât mai mare de persoane. Da, și vaccinații se infectează, dar într-un număr mai mic și fac forme mai ușoare. Asta e problema acestei pandemii: când pantruile de spital să fie ocupate. Sperăm să crească numărul vacccinaților”, a spus Raed Arafat.

âAcesta a explicat că vaccinații nu sunt protejați de infectare și că singurul beneficiu este că fac o formă mai ușoară a bolii. Cu toate că vaccinații se infectează și pot da boala mai departe, Arafat spune că e bine ca părinții să își vaccineze copiii pentru ca aceștia să nu devină vectori de transmitere a virusului.

„Așa este planificată întoarcerea  la școală în condiții de normalitate. Analiza procentelor o să arate care sunt riscurile și procentele de infectare și care sunt riscurile de infectare. Vaccinarea este pentru a proteja copiii care merg acasă și pot da mai departe virusul. Sunt studii și există țări care au stopat vaccinarea copiilor și au reluat-o. Copiii merg acasă și dau virusul mai departe, către membri de familie care nu sunt vaccinați sau au probleme de sănătate”, a declarat Arafat.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

00:00:23

Bărbat dat pe mâna poliției de fosta soție

Un bărbat cercetat pentru încălcarea măsurilor dispuse prin ordinul...

ȘTIRI GdS