18.9 C
Craiova
duminică, 26 septembrie, 2021
Știri de ultima orăActualitateCod galben de disconfort termic ridicat și instabilitate atmosferică

Cod galben de disconfort termic ridicat și instabilitate atmosferică

Administrația Națională de Meteorologie a emis avertizare de Cod galben de disconfort termic ridicat, pentru intervalul 4, 5 august.

În sudul și sud-estul țării, disconfortul termic se va accentua și local va fi caniculă, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Miercuri (4 august) temperaturile maxime se vor situa între 32 și 36 de grade. Joi, temperaturile vor fi între 34 și 39 de grade. Minimele termice, în marea lor majoritate, nu vor coborî sub 20 de grade.

Administrația Națională de Meteorologie a emis și o avertizare de Cod galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată, în intervalul 4 august, ora 12.00 – 5 august, ora 6.00.

În Moldova, în cea mai mare parte a Munteniei și local la munte și în Dobrogea vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și grindină. Cantitățile de apă vor depăși pe alocuri 25…45 l/mp.

Fenomene de instabilitate atmosferică se vor semnala pe arii restrânse și în restul teritoriului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Cîțu: Vom negocia cu toate partidele pentru ca Guvernul...

Premierul Florin Cîțu spune că va discuta cu toate...

ȘTIRI GdS