19.8 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateBilanţul victimelor provocate de incendii pe coasta sudică a Turciei a crescut la opt

Bilanţul victimelor provocate de incendii pe coasta sudică a Turciei a crescut la opt

Bilanţul victimelor provocate de incendii pe coasta sudică a Turciei a crescut la opt duminică pe măsură ce pompierii au continuat să lupte cu flăcările în staţiunile din zonă pentru a cincea zi consecutiv, informează Reuters.

Foto: (c) Kaan Soyturk/REUTERS

Încă două persoane şi-au pierdut viaţa duminică din cauza incendiilor în oraşul sudic Manavgat, a declarat ministrul Sănătăţii, Fahrettin Koca, adăugând că alte 10 beneficiază de îngrijiri medicale la spitalul din zonă.


Foto: (c) Kaan Soyturk/REUTERS


Pompierii au reuşit să controleze majoritatea celor peste 100 de incendii izbucnite în Turcia în ultimele zile, au declarat autorităţile. Cu toate acestea, flăcările continuau să facă ravagii la Manavgat şi Marmaris, dar şi în oraşul Milas, ducând la evacuarea unor zone rezidenţiale şi a unor hoteluri, a declarat ministrul mediului, Bekir Pakdemirli.


Foto: (c) Kaan Soyturk/REUTERS


În populara staţiune turistică Bodrum, mai mulţi turişti şi membri ai personalului hotelier au fost evacuaţi cu barca atunci când flăcările s-au răspândit şi nori de fum au umplut cerul. Până duminică dimineaţa, pompierii reuşiseră să controleze incendiul.

Foto: (c) Kaan Soyturk/REUTERS

Începând de miercuri, incendiile au făcut cinci victime la Manavgat şi una la Marmaris şi mii de persoane au fost evacuate din locuinţe. Duminică pompierii au depus eforturi pentru stingerea a şase incendii, potrivit datelor Ministerului Mediului.

Foto: (c) Kaan Soyturk/REUTERS

Pompierii turci au fost ajutaţi în intervenţii de echipe din Rusia, Ucraina, Iran şi Azerbaidjan.

Foto: (c) Kenan Gurbuz/REUTERS

Potrivit lui Pakdemirli, cel puţin 13 avioane, 45 de elicoptere, mai multe drone, şi 828 autospeciale au fost implicate în operaţiunile de stingere a incendiilor. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS