5.6 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateGrecia, afectată în continuare de temperaturi record

Grecia, afectată în continuare de temperaturi record

Valul de căldură care afectează Grecia va fi deosebit de intens şi de durabil, temperaturi ridicate fiind înregistrate în această ţară şi în perioada următoare. Termometrele au indicat deja valori de 43 de grade Celsius în anumite regiuni în ultimele trei zile, informează Hotnews.


Pentru acest weekend şi pe durata săptămânii viitoare, meteorologii eleni afirmă că temperaturile ar putea să urce până la 46 de grade Celsius în timpul zilei.

Marţi, temperatura din Rodos ar putea să ajungă până la valoarea de 44 de grade Celsius.


Şi nopţile vor rămâne foarte fierbinţi, în special în zonele urbane, unde vor fi înregistrate valori de peste 30 de grade Celsius.

Fenomenul i-a determinat pe unii dintre meteorologii greci să afirme că ţara lor se confruntă cu „un val de căldură istoric”.

Apărarea Civilă din Grecia a fost plasată în stare de alertă după o întrunire de urgenţă a conducerii sale, vineri seară.

Corturi şi containere cu aer condiţionat au fost puse la dispoziţia persoanelor aflate în taberele de migranţi amenajate pe insulele din estul Mării Egee.

Municipalităţile elene au deschis săli cu aer condiţionat pentru rezidenţii care nu au astfel de aparate în locuinţele lor.
Activităţile în aer liber ar trebui reduse cât mai mult posibil, potrivit Ministerului Muncii din Grecia.


Organizaţiile pentru protecţia animalelor i-au îndemnat pe rezidenţii eleni să asigure apă pentru animalele fără stăpân în zonele umbrite şi să continue să umple cât mai des vasele cu apă dedicate acestor animale.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS