17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCulisele grevei de la metrou. Cu cine a discutat Rădoi şi la cine a încercat să intervină pentru “a scăpa de ministrul Drulă”

Culisele grevei de la metrou. Cu cine a discutat Rădoi şi la cine a încercat să intervină pentru “a scăpa de ministrul Drulă”

Liderul de sindicat de la metrou Ion Rădoi ar fi încercat să intervină la liderul PNL Ludovic Orban şi la preşedintele PNL Bucureşti, Violeta Alexandru, pentru “a scăpa de ministrul Drulă”, potrivit ordonanţei DNA de inculpare a lui Rădoi consultate de G4media.ro.

Orban s-a întâlnit cu Rădoi, iar Violeta Alexandru cu un trimis al lui, însă „potrivit declaraţiei ministrului Cătălin Drulă (la DNA – n.r.), nici Violeta Alexandru şi nici Ludovic Orban nu au intervenit la el pentru a-i cere stoparea acţiunilor de demolare”, se arată în documentul citat.

<<Pe fondul afectării propriilor interese legate de desfiinţarea spaţiilor comerciale de la metrou pe care Minea Elena Claudiu (partenera lui Ion Rădoi – n.r.) le controla în fapt, Minea Claudia şi Rădoi Ion au reuşit să obţină programarea unei întâlniri cu Violeta Alexandru, preşedintele PNL Bucureşti, în scopul de a expune problemele Asociaţiei legate de desfiinţarea spaţiilor comerciale şi pentru “a scăpa de ministrul Drulă”.

Pentru a nu se expune în mod direct, Minea Elena Claudia l-a convins pe Victor Guşatu (un alt sindicalist – n.r.) să se prezinte el la întâlnirea cu Violeta Alexandru, preşedinta PNL Bucureşti, din 07 mai 2021 ora 16.00, ce urma să aibă loc la sediul partidului din Bucureşti, str. Modrogan nr. 1. Scopul unei asemenea întâlniri era acela de a interveni prin şefa PNL Bucureşti Violeta Alexandru, ca Ludovic Orban “să-l oprească pe ministrul Cătălin Drulă” din demersurile privind desfiinţarea spaţiilor comerciale de la Metrou; De asemenea, aceştia au încercat să o convingă pe Violeta Alexandru să intervină la consilierii PNL de la nivelul primăriilor de sector pentru a stopa acţiunile de desfiinţare a spaţiilor.

Din supravegherea tehnică efectuată a rezultat că la data de 07 mai 2021 ora 16,00, această întâlnire a avut loc, având parţial efectul scontat, Violeta Alexandru postând pe FCBK un mesaj de susţinere a Comercianţilor de la Metrou, după cum reiese din procesul verbal de investigaţie. Minea Claudia nu a fost mulţumită de rezultatul acestei întâlniri, întrucât reprezentanta partidului Violeta Alexandru i-a sfătuit să urmeze calea legală, în justiţie pentru rezolvarea problemelor juridice cu Metrorex legate de spaţiile comerciale de la Metrou.

Citește continuarea pe G4media.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS