19.8 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitate2.500 de turişti, împiedicați să urce pe feriboturi în Grecia din lipsa documentelor

2.500 de turişti, împiedicați să urce pe feriboturi în Grecia din lipsa documentelor

Aproximativ 2.500 de turiști au primit interdicţie de a se urca la bordul feriboturilor către insulele greceşti doar în ultimele trei zile. Motivul este că aceştia nu aveau documentaţia necesară, a anunţat luni ministrul transporturilor maritime Giannis Plakiotakis, citat de Hotnews.

Garda de Coastă elenă a fost însărcinată să verifice, începând din 13 iulie, dacă măsurile de siguranţă în contextul pandemiei de COVID sunt respectate în porturi, pe fondul îngrijorărilor legate de faptul că turişti care călătoresc către şi dinspre insule sunt cei care răspândesc infecţiile cu coronavirus.

Plakiotakis a recunoscut că înainte ca Garda de Coastă să preia verificările de la autorităţile portuare controalele erau „inadecvate”, notează publicaţia elenă online, conform Agerpres. „Acesta este motivul pentru care Garda de Coastă a preluat verificările înainte de îmbarcare”, a declarat el luni, pentru Open TV.

Carantină de noapte și muzică interzisă pe insula Mykonos

Din cauza creșterii numărului de cazuri de COVID-19, autorităţile elene au înăsprit regulile sanitare în unele destinaţii estivale populare.

Cunoscută drept insula petrecerilor pentru cei bogaţi, Mykonos este una dintre cele mai populare destinaţii turistice elene, reuşind să atragă peste 1 milion de vizitatori în sezonul de vară. Printre obişnuiţii insulei Mykonos se numără vedete de la Hollywood, modele şi sportivi celebri.

Din cauza unui „îngrijorător focar local”, Ministerul pentru Protecţie Civilă a anunţat sâmbătă că interzice muzica pe insulă pe tot parcursul zilei şi că în perioada nopţii, între orele 01.00 şi 06.00, nu vor mai putea circula decât persoanele care se duc sau se întorc de la muncă sau persoanele care au urgenţe medicale.
Restricţiile se vor aplica până în 26 iulie.

În acelaşi timp, ministrul adjunct al protecţiei civile Nikos Hardalias a avertizat săptămâna trecută că guvernul mai are „un pas” până la impunerea restricţiilor în Santorini, Paros, Ios, precum şi în Rethymno şi Heraklion în Creta.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS