14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateUn grup specializat în fraude cu asigurări auto a câştigat peste 740.000 de lei

Un grup specializat în fraude cu asigurări auto a câştigat peste 740.000 de lei

Zeci de accidente rutiere au fost înscenate în perioada 2009-2015 în județul Gorj de un grup specializat în obținerea de despăgubiri de la societățile de asigurări. Unul dintre membri devenise expert în producerea accidentelor. Peste 740.000 de lei a fost prejudiciul creat firmelor de asigurări. Toți inculpații au primit, în primăvara acestui an, pedepse cu suspendare în primă instanță, informează Libertatea.

Timp de șapte ani, pe drumurile din județul Gorj au fost înscenate zeci de accidente rutiere, soldate cu pagube materiale pentru care firmele de asigurări au plătit sume uriașe.

În unele cazuri, despăgubirile au fost dispuse în baza unor hotărâri judecătorești, după ce inițial asigurătorii refuzau acordarea sumelor, iar membrii grupării îi dădeau în judecată pentru recuperarea despăgubirilor.

Potrivit datelor din dosar, consultate de Libertatea, cei șapte membri ai grupării au speculat lipsa unei baze informatizate referitoare la datele de identificare ale autoturismelor avariate în urma accidentelor și ale conducătorilor auto, precum și lipsa colaborării dintre societățile de asigurare.

Ancheta în acest caz a fost declanșată în urma unei plângeri formulate de o societate de asigurare. Cercetările au fost extinse, fiind verificate și prelucrate datele din dosarele de daună a 36 de evenimente rutiere care le-au atras atenția investigatorilor.

Mai multe despre acest caz puteţi afla de aici

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS