17 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePoliţiştii anchetaţi la Timişoara ar fi luat mită de aproape 400 de ori în patru luni

Poliţiştii anchetaţi la Timişoara ar fi luat mită de aproape 400 de ori în patru luni

Cei zece polițiști rutieri din Timișoara duşi la audieri luni dimineaţă sunt suspectați că au luat în ultimele patru luni mită de 384 de ori, pentru înmatricularea unor mașini fără programare, informează Digi24.

Zece agenți de poliție de la SRPCIV – Compartimentul Înmatriculare și Evidență a Vehiculelor Rutiere Timișoara au fost duși la audieri luni dimineață, informează Direcția Generală Anticorupție.

În urma cercetărilor s-a stabilit că, timp de patru luni, în perioada ianuarie – mai 2021, aceștia ar fi cerut și primit mită, prin intermediari, în mod repetat, diferite sume de bani cuprinse între 20 și 100 de lei, totalizând aproape 100.000 de lei. În schimb, ei și-ar fi încălcat sarcinile de serviciu. Ar fi înmatriculat mașini fără programare sau ar fi procesat mai multe dosare de înmatriculare auto la o singură programare.

În perioada menționată, cercetările au evidențiat că ar fi avut loc 384 de acte materiale de luare de mită.

Cei zece agenți de poliție sunt audiați luni de către un procuror la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiș, urmând ca acesta să ia măsurile preventive legale, potrivit sursei citate.

Sunt anchetaţi pentru mită şi poliţişti din Botoşani şi Sibiu

În urmă cu două săptămâni, ancheta a vizat activitatea polițiștilor rutieri din Botoșani, unde opt agenți, adică o treime dintre cei care lucrează acolo, au fost arestați preventiv. În acest dosar sunt vizate 16 persoane, printre care și un ofițer de poliție rutieră de la Botoșani, adică mai mult de jumătate dintre agenții direcției unde lucrează 25 de persoane.

Conform procurorilor, în perioada iunie – noiembrie 2020, cei 16 inculpați, polițiști în cadrul IPJ Botoșani, ar fi primit sume de bani cuprinse între 100 lei și 100 euro de la mai mulți șoferi opriți în trafic pentru depășirea limitei de viteză sau alte abateri de la regimul rutier.

Mai multe descinderi similare au avut loc în ultimele luni și la secţii de poliţie din Suceava și din Sibiu.

La Sibiu, șoferii erau „iertați” de sancțiuni de către polițiști și puși să sponsorizeze echipa de fotbal a IPJ Sibiu. Polițiștii ar fi cerut și primit mită, de peste 100 de ori, de la șoferii pe care îi prindeau încălcând Codul rutier.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS