19.2 C
Craiova
joi, 25 iulie, 2024
Știri de ultima orăActualitateNoi avertizări meteo! 28 de județe sunt sub alertă cod galben

Noi avertizări meteo! 28 de județe sunt sub alertă cod galben

Meteorologii au emis, duminică, o avertizare cod portocaliu de ploi puternice şi instabilitate atmosferică pentru Dobrogea, valabilă până seara. O alertă cod galben vizează Capitala și 28 de judeţe. Cantităţile de precipitaţii pot depăşi 30 de litri pe metru pătrat, iar vântul va sufla puternic.

Avertizarea Cod portocaliu intră în vigoare la ora 14.00 și expiră la ora 23.00.

În județele Tulcea și Constanța, mai ales în zona litoralului, instabilitatea atmosferică va fi accentuată și se va manifesta prin averse torențiale, frecvente descărcări electrice, vijelii și grindină, potrivit Digi24.

Va ploua abundent și se vor înregistra cantități de apă ce vor depăși 40 l/mp și izolat 50…60 l/mp.

Codul galben, în vigoare duminică între orele 10.00 – 23.00

Alerta cod galben este în vigoare duminică între orele 10.00 – 23.00

În Muntenia, Oltenia, jumătatea de sud a Moldovei și local în Transilvania vor fi perioade în care se vor semnala averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului.

Ploile vor avea și caracter torențial, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși local 25…30 l/mp și izolat 35…40 l/mp.

Vântul va avea intensificări cu viteze de peste 65…70 km/h în vestul și sudul Olteniei, iar în Carpații Meridionali, la peste 1800 m, rafalele vor depăși 90…100 km/h.

Local și temporar, intensificări ale vântului vor fi și în celelalte zone, cu precădere în Transilvania.

Care sut zonele vizate

Zonele vizate sunt Bucureștiul și județele Suceava, Neamț, Harghita, Mureș, Brașov, Covasna, Prahova, Dâmbovița, Argeș, Vâlcea, Dolj, Mehedinți, Gorj, Sibiu, Alba, Hunedoara, Bacău, Vaslui, Vrancea, Galați, Buzău, Brăila, Ialomița, Ilfov, Călărași, Giurgiu, Teleorman și Olt.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS