17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateGrecia va introduce beneficii pentru persoanele vaccinate anti-Covd

Grecia va introduce beneficii pentru persoanele vaccinate anti-Covd

Premierul grec Kyriakos Mitsotakis a anunțat că persoanele vaccinate împotriva coronavirusului s-ar putea bucura de anumite libertăți care nu le vor fi accesibile celor care nu s-au inoculat anti-Covid, relatează Euractiv.

Mitsotakis a declarat că guvernul va introduce beneficii pentru persoanele vaccinate anti-Covid începând din această toamnă și a adăugat că nimeni nu va putea opri proprietarul unui restaurant să accepte doar persoane inoculate.

Acesta s-a pronunțat de asemenea în favoarea vaccinării obligatorii a personalului sanitar și din centrele de îngrijire a bătrânilor, subliniind că este „extrem de încurajator” că numărul de infecții și spitalizări cu coronavirusul scade constant.

Premierul elen a mai spus însă că este „extrem de trist că vasta majoritate a persoanelor din secțiile ATI sunt cetățeni care au decis să nu se vaccineze”.

Vorbind despre evoluția pandemiei în Grecia, Mitsotakis a afirmat că țara și-a închis mai devreme granițele față de alte state, evitând astfel un prim val sever, potrivit Ekathimerini.

Însă evitarea valului doi nu a fost posibilă, a adăugat acesta, subliniind totuși că sistemul de sănătate a făcut față mai bine pandemiei decât cele din alte țări mai bogate.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS