25.3 C
Craiova
miercuri, 4 august, 2021
Știri de ultima orăActualitateCod galben de instabilitate atmosferică accentuată

Cod galben de instabilitate atmosferică accentuată

Administrația Națională de Meteorologie a emis o avertizare de Cod galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată, în intervalul 8 iunie, ora 11.00 – 8 iunie ora 21.00.

În intervalul menționat, în Carpații Meridionali și Orientali, Oltenia, vestul și nordul Munteniei și estul Transilvaniei vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse torențiale, frecvente descărcări electrice, vijelii și grindină.
În intervale scurte de timp cantitățile de apă vor depăși 25…30 l/mp și izolat 40 l/mp.
Manifestări de instabilitate atmosferică accentuată vor fi și în restul Munteniei, precum și în Dobrogea și Moldova, dar pentru intervale mai scurte de timp.

Instabilitate până la sfârşitul săptămânii

ANM a transmis şi o informare meteo de instabilitate atmosferică, în intervalul 8 iunie, ora 11.00 – 11 iunie, ora 23.00.

În intervalul menționat, vor fi perioade în care instabilitatea atmosferică se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii și, izolat, grindină. Aceste fenomene se vor semnala îndeosebi în zonele de deal și de munte, precum și în sudul, centrul și estul teritoriului.
În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 15…20 l/mp și, pe arii restrânse, 25…50 l/mp.
Instabilitatea atmosferică va fi accentuată până la sfârșitul săptămânii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Lupte libere / Andreea Ana merge bine la JO!...

Sportiva română Andreea Beatrice Ana va intra joi în...

ȘTIRI GdS