14.5 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateStâlpul purificator de aer, testat pe străzile din Londra

Stâlpul purificator de aer, testat pe străzile din Londra

Pe lângă traficul chinuitor, marile metropole se mai confruntă și cu poluarea care ucide anual sute de mii de oameni. La Londra se experimentează cu succes un filtru de aer, informează TVR.

Ai zice că este un simplu stâlp pentru reclamele stradale. Pluvo este însă un purificator de aer testat pe străzile capitalei britanice.

Matteo Maccario, directorul companiei: „În aparat se regăsesc trei tipuri de tehnologie. Fiecare ţinteşte către un anumit poluator. Prima detectează particulele, pe care le reţine fără să influneţeze curenţii de aer. A doua vizează gazele nocive, emisiile de gaze ale maşinilor sau ale camioanelor. Şi, în fine, a treia e partea care curăţă zona şi se asigură că toate particulele sunt îndepărtate din aer”.

După testările făcute pe străzile londoneze s-a constatat că la o distanţă de 13 metri de aparat calitatea aerului s-a îmbunătățit. Noxele produse de mașini au fost reduse cu 20 la sută în vreme ce particulele din atmosfera s-au diminuat cu 60 la sută.

În Marea Britanie mor anual aproximativ 40 de mii de oameni din cauza unor afecțiuni care au legătură cu poluarea. La nivel mondial, din aceleași cauze pier cam 7 milioane de persoane.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS