17 C
Craiova
miercuri, 8 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateThailandezii care se vaccinează pot primi o vacă

Thailandezii care se vaccinează pot primi o vacă

Cetățenii unei regiuni din nordul Thailandei sunt stimulați să se vaccineze împotriva Covid-19 printr-o tombolă la care pot câștiga o vacă.

Campania de vaccinare va începe pe 7 iunie, în districtul Mae Chaem, provicinia Chiang Mai, și se va dura 24 de săptămâni, potrivit CNN.

O vacă în valoare de 319 dolari americani poate fi câștigată, săptămânal, de una dintre persoanele imunizate. Tombola a fost primită cu entuziasm în zonă.

„De când am anunțat tombola, în doar câteva zile, numărul de vaccinați a crescut de la câteva sute la câteva mii. Oamenii iubesc vacile. Ele pot fi vândute pe bani frumoși”, a declarat guvernatorul districtului, Boonlue Thamtharanurak.

Acesta a precizat că peste 4.000 de persoane din grupurile de risc, inclusiv oameni de peste 60 de ani sau persoanle diagnosticate cu boli cronice, s-au înregistrat pentru a se vaccina împotriva Covid-19.

În unele zone, pentru a-i convinge pe oameni să se imunizeze, autoritățile au oferit cadou lănțișoare de aur, cupoane cu reduceri la magazine sau chiar sume de bani.

Până acum, aproximativ 1,64 de milioane de thailandezi s-au vaccinat cu cel puțin o doză, iar alte 7 milioane sunt înregistrați pentru a se imuniza.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS