16.7 C
Craiova
marți, 7 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateNoua listă a țărilor cu risc epidemiologic

Noua listă a țărilor cu risc epidemiologic

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a actualizat pe 21 mai lista țărilor și teritoriilor în funcție de rata de incidență cumulată.

Se aprobă clasificarea țărilor/teritoriilor în funcție de rata de incidență cumulată, în vederea stabilirii persoanelor care sosesc în România din acestea și cu privire la care se instituie măsura carantinei, prevăzută în anexă la prezenta hotărâre.

CNSU actualizat lista roşie, galbenă, si verde a statelor considerate cu risc epidemiologic. Lista completă poate fi desăcată de la finalul acestui articol.

Persoanele care vin în România dintr-un stat plasat în zona verde nu intră în carantină şi nu mai au nevoie să prezinte nicio dovadă a testării sau vaccinării anti-COVID pentru a intra în ţara noastră.

Cei care vin din ţări din zona galbenă nu intră în carantină dacă sunt vaccinaţi sau prezintă un test RT-PCR efectuat în ultimele 72 de ore.

Cei care vin din zona roşie scapă de carantină doar dacă nu sunt vaccinaţi – altfel, testul nu îi mai scuteşte de izolarea la domiciliu.

Măsura carantinei se aplică pentru 14 zile, dar rămâne valabilă şi prevederea potrivit căreia dacă o persoană carantinată face un test COVID în a opta zi de carantină şi rezultatul e negativ poate ieşi din carantină în a zecea zi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS