6.2 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateȘoferul unui autoturism Tesla pe pilot automat, surprins dormind la volan

Șoferul unui autoturism Tesla pe pilot automat, surprins dormind la volan

Un bărbat din Illinois, în vârstă de 38 de ani, a fost oprit în trafic duminică, după ce un polițist l-a văzut dormind la volanul unei Tesla din 2019, care mergea pe pilot automat, potrivit unui comunicat de presă al Departamentul șerifului din Kenosha, scrie Digi24.

Când un polițist l-a oprit în apropierea limitei dintre statele Wisconsin și Illinois, acesta a văzut „că șoferul era culcat și nu se uita la drum”, se spune în comunicat, potrivit CNN. Polițistul a urmărit mașina Tesla pe o distanță de aproximativ 3 kilometri, cu girofarul și sirena activate, înainte ca șoferul să-și dea seama că este vizat.

Te-am urmărit vreo două mile și dormeai”, se poate auzi pe înregistrarea camerei polițistului. „M-am uitat la tine și aveai ochii închiși. Înțeleg că ai pilot automat, dar dacă s-ar întâmpla ceva nu ai fi capabil să iei decizia de a te opri.”

Tot pe înregistrarea camerei, șoferul este surprins spunând de mai multe ori că era obosit, dar nu dormea. El a mai spus că se îndrepta spre serviciu atunci când a fost oprit.

Polițiștii i-au dat șoferului o amendă pentru conducerea neatentă și au dispus remorcarea autoturismului Tesla sub pretextul că șoferul nu poate opera vehiculul.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS