13.1 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateMedicii din Tokyo solicită anularea Jocurilor Olimpice din cauza pandemiei

Medicii din Tokyo solicită anularea Jocurilor Olimpice din cauza pandemiei

Asociația Medicilor din Tokyo, care cuprinde 6.000 de doctori din Japonia se alătură vocilor care cer anularea Jocurilor Olimpice din vară, invocând faptul că spitalele sunt copleșite de noul val al pandemiei din statul asiatic.

Doar aproximativ 3,5% din populația Japoniei, de aproximativ 126 de milioane, a fost vaccinată, potrivit www.dailysabah.com

O petiție online cu sute de mii de semnături se opune organizării evenimentului sportiv.

Din cauza îngrijorărilor legate de pandemia de coronavirus, autoritățile japoneze au declarat comitetelor olimpic și paralimpic că este „foarte puțin probabil” ca turiștii să poată veni în țară pentru a vedea Jocurile Olimpice din tribune.

Organizatorii au declarat că au luat această decizie a pentru asigurarea unor „ jocuri sigure pentru toți participanții și pentru publicul japonez”.

Jocurile Olimpice au fost amânate în martie anul trecut din cauza răspândirii coronavirusului în întreaga lume și vor începe pe 23 iulie.

Este prima amânare din istoria evenimentului, la care participă 11.000 de sportivi din aproximativ 200 de țări.

Străinii care au cumpărat bilete vor primi banii înapoi.

Un campion a renunțat la JO 2021

Pregătirile pentru jocurile, care ar urma să se desfășoare între 23 iulie și 8 august, progresează în conformitate cu protocoale impuse de pandemie. De exmplu, la începutul lunii mai,420 de atleți au fost testați. Dar mai multe tabere de pregătire preolimpice, inclusiv una pentru echipa de atletism a Statelor Unite, au fost anulate, iar sportivii și-au exprimat îngrijorarea cu privire la Jocurile care au loc în mijlocul unei pandemii globale.

Călărețul canadian medaliat cu aur, Eric Lamaze, a anunțat că a renunțat la paticipare, invocând probleme de sănătate. El a fost tratat pentru o tumoare pe creier în ultimii trei ani. „Sănătatea mea este un lucru pe care îl iau foarte în serios și am decis că Tokyo nu este cel mai sigur loc pentru mine”, a spus Lamaze în declarație. „Jocurile Olimpice sunt o sărbătoare a sportivilor și nu cred că vom avea o adevărată sărbătoare la Tokyo”, a adăugat el. „Nu este momentul să sărbătorim”.

Restricții în marile orașe

Având în vedere că cazurile au crescut în mare parte din Asia, Forumul Economic Mondial și-a anulat luni reuniunea anuală a elitei globale, care urmează să aibă loc la Singapore în august. În situația de urgență din anumite părți ale Japoniei, barurile, restaurantele, saloanele de karaoke și alte locuri care servesc alcool vor rămâne închise, deși facilitățile comerciale mari se pot redeschide în orele mai scurte.

Tokyo și Osaka, puternic afectate, vor continua să țină închise . Numărul de cazuri COVID-19 la nivel național a scăzut la 3.680, cel mai scăzut nivel din 26 aprilie, potrivit radiodifuzorului public NHK.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS