16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitate(VIDEO) Serbare școlară în Rusia: Elevii cântă cu arme în mână

(VIDEO) Serbare școlară în Rusia: Elevii cântă cu arme în mână

Elevi ruși au fost filmați ținând arme de jucărie în mâini și mărșăluind pe cântece militare la o festivitate de vinerea trecută pentru comemorarea victoriei sovietice din al Doilea Război Mondial, relatează The Moscow Times.

Imaginile distribuite de site-ul MBKH Media arată copiii cântând „Noi suntem ruși, Dumnezeu este cu noi” în timp ce mărșăluiesc în curtea școlii cu arme de jucărie în mână ce amintesc de mitraliere sovietice.

Versul face parte dintr-o melodie a interpretului de muzică ușoară rus Aleksandr Șaganov, potrivit site-ului de știri RBC.

„Acest eveniment este dedicat Zilei Victoriei”, a declarat Yelena Karpaceva, directoarea adjunctă al școlii din satul Vsevolodovo unde au fost surprinse imaginile, adăugând că festivitatea a avut loc în fiecare an începând cu 2017.

Karpaceva a confirmat pentru RBC că elevii sunt în clasa a treia și a insistat că niciun părinte nu și-a exprimat nemulțumirea față de faptul că aceștia au mărșăluit cu arme în mână.

Noile imagini vin în contextul în care președintele rus Vladimir Putin a depus în ultimii ani eforturi tot mai mari de a militariza copii și tineri ca parte a campaniei sale de a consolida patriotismul drept idee națională unificatoare a Rusiei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

00:00:16

(VIDEO) Continuă căutarea persoanei căzute în râul Olt

Căutarea persoanei căzută în râul Olt, în zona barajului...

ȘTIRI GdS