7.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateVaccinarea anti-COVID la copii ar putea începe în această vară

Vaccinarea anti-COVID la copii ar putea începe în această vară

Vaccinarea împotriva COVID-19 a copiilor cu vârste cuprinse între 12 și 15 ani ar putea începe în România din trimestrul al treilea al acestui an, adică în timpul verii, a spus la Digi24 medicul Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare. Compania Pfizer a anunțat zilele trecute că vaccinul său anti-COVID este 100% eficient la copiii cu vârsta cuprinsă între 12 și 15 ani.

El a amintit că Pfizer/BioNTech a depus toată documentaţia necesară la Agenţia Europeană a Medicamentului în vederea obţinerii autorizării administrării vaccinului anti-COVID pentru grupa de vârstă 12 – 15 ani.

„Ne aşteptăm ca în următoarele zile FDA (Food and Drug Administration – Agenţia Medicamentului din SUA) să acorde această autorizare şi foarte probabil că, în perioada lunii următoare, şi Agenţia Europeană a Medicamentului va elibera această autorizare, aşa încât avem o perspectivă cât se poate de clară ca din această vară să putem vaccina şi persoanele din grupa de vârstă 12 – 15 ani, care, evident, îşi doresc să se vaccineze prin acordul părinţilor”, a precizat şeful CNCAV.

Autoritatea americană pentru alimente și medicamente (FDA) se pregătește să autorizeze, la începutul săptămânii viitoare, pentru minorii cu vârste între 12 și 15 ani, vaccinul contra Covid-19 al Pfizer și BioNTech, scrie New York Times, citând oficiali federali ce cunosc planurile FDA.

Această aprobare este una foarte așteptată după ce producătorii vaccinului au spus în martie că studiile clinice au arătat că vaccinul este sigur, eficient și produce un răspuns imun solid la adolescenții de aceste vârste.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS