25.5 C
Craiova
marți, 6 iunie, 2023
Știri de ultima orăActualitateViena redeschide de luni magazinele şi muzeele

Viena redeschide de luni magazinele şi muzeele

Viena a devenit marţi ultimul land austriac care a decis să deschidă magazinele, ceea ce înseamnă că întreg comerţul cu amănuntul în Austria se redeschide începând de săptămâna viitoare, informează Agerpres.

Guvernul statului federal din Viena a decis să ridice un lockdown în vigoare de la 1 aprilie începând de lunea viitoare.

Primarul Michael Ludwig a declarat că situaţia din spitale şi la terapie intensivă s-a îmbunătăţit, dar şi-a rezervat dreptul de a lua alte măsuri dacă situaţia se deteriorează din nou.

De la începutul lunii mai, toate muzeele din capitala Austriei urmează să îşi redeschidă uşile.

Magazine şi saloanele de coafură s-au deschis din nou în Austria la 8 februarie, dar din cauza creşterii numărului de infecţii landurile Viena, Burgenland şi Austria Inferioară au impus un lockdown de câteva săptămâni pe 1 aprilie.

Din 19 mai, întreprinderi ce implică gastronomie, hoteluri, săli de sport şi cultură se pot deschide din nou, cu condiţia să aibă un concept de igienă, inclusiv teste pentru vizitatori.

Infecţiile în Austria au scăzut recent, cu rata de incidenţă în interval de şapte zile la 100.000 de persoane scăzând la 170.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS