15.3 C
Craiova
marți, 4 octombrie, 2022
Știri de ultima orăActualitateUngaria: Orban interzice accesul jurnaliștilor în spitale și centrele de vaccinare

Ungaria: Orban interzice accesul jurnaliștilor în spitale și centrele de vaccinare

Autorităţile ungare restricţionează relatările media despre campania de vaccinare în desfăşurare împotriva coronavirusului, conform unui memorandum intern dezvăluit duminică, informează DPA, citată de Agerpres.

Numai holdingul media de stat MTVA poate face filmări şi fotografii în spitale şi în cabinetele medicale unde au loc vaccinările, conform unei circulare interne a spitalelor, ale cărei detalii au fost prezentate pe Facebook de Krisztina Baranyi, politician de opoziţie şi primar independent al unui district al capitalei Budapesta.

În documentul respectiv, autorităţile susţin că un acces deschis al media ar perturba procesul de vaccinare.

Restul jurnaliştilor pot obţine gratuit filmările şi fotografiile făcute de holdingul media de stat. Portalul de ştiri index.hu, apropiat de guvern, a relatat că, duminică, un jurnalist din oraşul Nagykanizsa nu a fost lăsat să i se facă o fotografie în timp ce este vaccinat, din cauza noilor reglementări.

Guvernul conservator al premierului Viktor Orban a fost deseori criticat la nivel internaţional în ultimii ani pentru politicile tot mai restrictive faţă de media.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS