10.1 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePreotul Gheorghe Smadoi a început tratamentul cu protoni în Elveția

Preotul Gheorghe Smadoi a început tratamentul cu protoni în Elveția

Gheorghe Smadoi, preot la Parohia Sfântul Sebastian din Craiova, a fost diagnosticat cu cancer nazofaringian la începutul acestui an. La jumătatea lunii martie a cerut ajutorul și sprijinul oamenilor pentru a face o terapie cu protoni în valoare de 60.000 de euro, în Italia.

Povestea lui a ajuns la foarte mulți oameni, care l-au ajutat prin donații și care au făcut cunoscut cazul printre prieteni.

Întâmplarea a făcut ca familia preotului craiovean să primească, chiar de Bunavestire, o veste extraordinar de bună: sistemul medical din Elveția a răspuns cel mai repede la strigătul de ajutor al familiei. Protonoterapia de care are nevoie Gheorghe va fi făcută în nordul Elveției, la Institutul Paul Scherrer din Villigen, din 7 aprilie și se va termina în luna iunie.

„Împreună am putut începe și tot împreună putem continua”

Soția, Florina Smadoi, spune că: ,,Nimic nu ar fi fost posibil, dacă voi, prietenii noștri, știuți și neștiuți, nu ne-ați fi arătat bunătate infinită și nu ați fi făcut sacrificii atât de mari pentru noi. Dacă acum două săptămâni, îmi găseam cu greu cuvintele pentru a vă putea cere ajutorul, acum îmi este și mai greu să le aștern pentru a vă mulțumi, știind că ele nu pot exprima ce a însemnat și înseamnă jertfa voastră pentru noi. Înseamnă că împreună am putut începe și tot împreună putem continua”.

În continuare, Gheorghe Smadoi are nevoie de ajutorul oamenilor

În continuare, Gheorghe Smadoi are nevoie de ajutorul oamenilor. Deja au apărut investigații neprevăzute

Gigi, așa cum îl știu prietenii, s-a întâlnit, deja, cu medicul specialist din Elveția, Dr. Barbara Bachtiary, care i-a recomandat câteva investigații medicale noi, pe care familia nu le prevăzuse: consultație oftalmologică, O.R.L și endocrinologie. Imediat ce a ajuns în fața medicului, Gheorghe Smadoi a făcut un RMN. Până acum a efectuat, deja, câteva proceduri necesare pentru începerea tratamentului cu protoni și, în paralel, până pe 20 mai (aproximativ două luni), va face săptămânal câte o ședință de chimioterapie.

Deja au apărut trei consultații neprevăzute

,,Deocamdată, ne descurcăm financiar, cu ajutorul lui Dumnezeu, dar nu știm ce va fi în aceste două luni. Deja au apărut trei consultații neprevăzute, pe care le vom suporta din buzunarul propriu. De aceea, deși nu mai există aceeași presiune de la început, ne-am bucura dacă oamenii ne pot sprijini în continuare”, spune familia preotului craiovean.

În toată această perioadă, familia va locui cu chirie în apropierea spitalului Paul Scherrer, din Elveția.

Oamenii care vor să-l ajute în continuare pe preotul Gheorghe Smadoi, o pot face prin intermediul următoarelor conturi:

CONT ÎN LEI: IBAN RO66RZBR0000060019575842
CONT ÎN EURO: IBAN: IBAN RO29RZBR0000060022485538
CONT ÎN DOLARI: IBAN RO18RZBR0000060022485542
Titular: GIGI SMADOI
Nume bancă: Raiffeisen Bank
Cod swift: RZBRROBU

Marina Andrei

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS