22.9 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateȚara în care cetățenii sunt sfătuiți să mănânce roşii după vaccinarea anti-COVID

Țara în care cetățenii sunt sfătuiți să mănânce roşii după vaccinarea anti-COVID

Persoanele vaccinate anti-COVID-19 trebuie să mânănce roșii imediat după imunizare, deoarece această legumă este un remediu natural împotriva coagulării sângelui, a spus Todor Kantardjiev, directorul Centrului Naţional Bulgar pentru Boli Infecţioase.

Profesorul Kantardjiev a venit cu această teorie pentru a îndepărta temerile legate de imunizarea anti-COVID-19 cu vaccinul produs de Oxfor/AstraZeneca, a cărui utilizare a fost restricţionată în câteva state membre UE în urma semnalării unor cazuri rare de tromboză, potrivit Euractiv.

Bulgaria a vaccinat până acum 6% din populația sa

Bulgaria a vaccinat până acum 6% din populația sa, fiind pe ultimul loc în acest caz, în Uniunea Europeană. Principalul vaccin anti-COVID-19 folosit în Bulgaria este cel al AstraZeneca, a cărui denumire este acum Vaxzevria.

Autoritatea de reglementare a medicamentelor din Europa a anunțat miercuri că nu a identificat încă niciun factor de risc, cum ar fi vârsta, sexul sau antecedente de tulburări de coagulare a sângelui, pentru cazurile de tromboză raportate după vaccinarea cu serul de la AstraZeneca, transmite Reuters.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS