12 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCE Oltenia a găsit cumpărător pentru energia electrică produsă pe cărbune

CE Oltenia a găsit cumpărător pentru energia electrică produsă pe cărbune

Complexul Energetic Oltenia (CEO), unicul producător semnificativ de energie electrică din România pe bază de cărbune, a ajuns să încheie zilnic contracte de vânzare de energie electrică, cu livrare până în 2025. Iar cel mai mare cumpărător este o companie de furnizare a unui antreprenor român.

În ultimele patru zile, CE Oltenia a semnat nu mai puțin de 28 contracte de energie electrică cu vânzare în anii următori, potrivit datelor de pe platforma operatorului pieței, OPCOM. Contractele arată Comisiei Europene că societatea are asigurată vânzarea energiei produse în viitor. Planul de restructurare, vital pentru companie, este încă în dezbaterea Comisiei Europene, care a anunțat o investigație amănunțită pe această temă.

CEO
Foto: Profit.ro

Tinmar Energy principalul cumpărător de energie electrică de la CEO

Toată energia scoasă la vânzare de CEO în această perioadă prin aceste contracte a fost cumpărată de Tinmar Energy, unul dintre furnizorii mari de energie cu capital românesc. Contractele presupun energie cu livrare în bandă, la puteri de 5 și 10 MW, în toți acești patru ani. În total 1,75 TWh de energie electrică ar urma să cumpere Tinmar de la CEO în acești patru ani, la prețuri de 271-272 de lei/MWh. Alți cumpărători sunt E.On, Enel și EFT.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS