10.1 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePrefectul se întâlnește cu primarii din Novaci și din Baia de Fier pentru administrarea comună a stațiunii Rânca

Prefectul se întâlnește cu primarii din Novaci și din Baia de Fier pentru administrarea comună a stațiunii Rânca

Problemele din Rânca vor fi readuse în actualitate de către autorități. Săptămâna aceasta este programată o întâlnire între noul prefect de Gorj, Corneliu Răducan Morega, și edilii din Novaci și Rânca. Potrivit reprezentantului Guvernului la nivel local, este nevoie de o sistematizare a zonei și o disciplină mai mare în construcții.

Astfel, proiectele noi de pensiuni sau de unități de cazare de alt tip trebuie să fie prevăzute în mod obligatoriu cu locuri de parcare. De asemenea, în zonă trebuie să fie amenajată o parcare mare. Aici turiștii își vor putea lăsa autoturismele pentru a nu mai parca pe străzile interioare.

Prefectul de Gorj, Corneliu Răducan Morega, a declarat că există deja disponibilitate din partea reprezentanților obștilor din zona Rânca de a pune la dispoziție terenul necesar pentru amenajarea unei parcări de mari dimensiuni la intrare în zona turistică montană Rânca.

Circulația s-a blocat de mai multe ori

Este de amintit că în mai multe rânduri, în acest sezon, de iarnă circulația autovehiculelor s-a blocat din cauza lipsei locurilor de parcare. Foarte multe autovehicule au fost lăsate direct pe șosea și nu pe marginea acesteia și din cauza cantităților mari de zăpadă depusă în urma activităților de deszăpezire.

Corneliu Răducan Morega a declarat că va fi nevoie și de o mai bună organizare cu privire la serviciile care sunt prestate în Rânca de autoritățile locale, direct sau cu ajutorul unor utilaje închiriate: „Voi avea o întâlnire cu primarii din Novaci și din Baia de Fier.

Este nevoie să găsim o formulă pentru administrarea unitară a zonei Rânca și de rezolvarea în comun a problemelor, să nu ne trezim că pe o stradă avem asfalt și pe alta nu sau să asfaltăm o stradă până la jumătate pentru că restul aparține de Novaci și nu de Baia de Fier.

Trebuie să plecăm de la premisa că întreaga stațiune trebuie să ofere un set minimal și decent de servicii și de utilități pentru că vorbim de o zonă exclusiv turistică și nu ne mai permitem să avem sincope pentru că oamenii vin și își lasă banii acolo”, a declarat Corneliu Răducan Morega, prefectul de Gorj. Zona turistică Rânca este împărțită între primăriile din Novaci, Baia de Fier și obști.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS