39.5 C
Craiova
marți, 16 iulie, 2024
Știri de ultima orăActualitateUn șeic a adus în Nepal, fără aprobare, 2.000 de vaccinuri AstraZeneca

Un șeic a adus în Nepal, fără aprobare, 2.000 de vaccinuri AstraZeneca

Un prinţ din Bahrain, sosit în Nepal pentru a escalada Everestul, a ajuns în ţară cu 2.000 de vaccinuri anti-Covid, fără să aibă aprobare oficială. Șeicul ar fi intenționat să doneze vaccinul unui sat, informează digi24

Nepalul anchetează modul în care șeicul Mohamed Hamad Mohamed Al Khalifa din Bahrain a intrat țară având asupra sa cele 2.000 de doze, fără a obține în prealabil aprobare. 

Prințul, care a sosit luni la Kathmandu, intenţiona să doneze dozele de vaccin AstraZeneca unui sat, potrivit ambasadei Nepalului în Bahrain, relatează AFP, citată de Agerpres.

Dozele de vaccin „au fost introduse însă în ţară fără a urma procedura necesară şi fără autorizarea prealabilă a biroului nostru. Cercetăm şi vom decide dacă pot fi utilizate”, a declarat miercuri, pentru AFP, purtătorul de cuvânt al departamentului de administrare a medicamentelor.

Prinţul şi echipa sa, care include membri ai Gărzii Regale din Bahrain, au venit în Nepal, unde escaladaseră deja două vârfuri din Himalaya în luna octombrie: Manaslu (8.163 metri), al optulea cel mai înalt vârf din lume, şi Lobuche (6.119 metri).

La momentul respectiv, autorităţile acordaseră o autorizaţie specială şeicului şi grupului său de intra în ţară, în pofida închiderii frontierei din cauza epidemiei de coronavirus.

Nepalul şi-a redeschis graniţele pentru alpinişti

Absenţa excursioniştilor şi a alpiniştilor străini a afectat semnificativ economia acestei ţări sărace, unde turismul reprezintă 8% din PIB şi generează peste un milion de locuri de muncă, conform World Travel and Tourism Council, mai scrie sursa citată. 

Alpiniştii trebuie să fie plasaţi însă într-o carantină de şapte zile şi să prezinte un rezultat negativ la testul pentru depistarea COVID-19 înainte de a-şi începe expediţia.

Nepalul şi-a început campania de vaccinare în luna ianuarie, după ce a primit un milion de doze de vaccin AstraZeneca din India.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS