18.4 C
Craiova
vineri, 12 august, 2022
Știri de ultima orăActualitateBrazilia a înregistrat, în ultimele 24 de ore, un nou record de decese cauzate de COVID

Brazilia a înregistrat, în ultimele 24 de ore, un nou record de decese cauzate de COVID

Brazilia a înregistrat, în ultimele 24 de ore, un nou record zilnic de decese cauzate de COVID-19, informează miercuri dpa.

Ministerul Sănătăţii al Braziliei a înregistrat marţi seara 2.841 de decese cauzate de COVID-19 în ultimele 24 de ore. Săptămâna trecută, în aceeaşi perioadă de 24 de ore, au fost înregistrate pentru prima dată peste 2.000 de decese de COVID-19, conform Agerpres.

282.127 de oameni au murit până acum de COVID-19 în Brazilia

În total, 282.127 de oameni au murit până acum de COVID-19 în Brazilia, ţară cu o populaţie de 210 milioane de locuitori, printre cele mai afectate de pandemie. Doar SUA au înregistrat mai multe victime.

Oameni de ştiinţă se aşteaptă ca Brazilia să depăşească în curând 3.000 de decese pe zi

Oficiali în domeniul sănătăţii şi oameni de ştiinţă se aşteaptă ca Brazilia să depăşească în curând 3.000 de decese pe zi cauzate de noul tip de coronavirus.

A raportat 83.962 de infectări cu noul tip de coronavirus în ultimele 24 de ore

În total, Brazilia a raportat 83.962 de infectări cu noul tip de coronavirus în ultimele 24 de ore, majorând numărul total de infectări la peste 11,6 milioane.

Brazilia se confruntă cu cel mai grav colaps din istorie al sistemului său de sănătate

Instituţia ştiinţifică Fundaţia Oswaldo Cruz (Fiocruz) susţine că Brazilia se confruntă în prezent cu cel mai grav colaps din istorie al sistemului său de sănătate şi al spitalelor sale, după ce sistemul de sănătate brazilian s-a prăbuşit în mai multe oraşe.

80% şi chiar mai mult dintre paturile din spitale sunt în prezent folosite în unităţile de terapie intensivă

Potrivit Fiocruz, 80% şi chiar mai mult dintre paturile din spitale sunt în prezent folosite în unităţile de terapie intensivă din spitalele publice în 24 dintre cele 26 de state federale ale Braziliei şi în districtul capitalei.

Preşedintele brazilian Jair Bolsonaro, care de la bun început a minimizat gravitatea pandemiei de coronavirus, pune acum sub semnul întrebării importanţa vaccinării.

Luni, Bolsonaro, lider populist de dreapta, a numit un nou ministru al sănătăţii, al patrulea de la declanşarea pandemiei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS