40.3 C
Craiova
luni, 15 iulie, 2024
Știri de ultima orăActualitateGuvernul ceh a ordonat testarea obligatorie din toate companiile mijlocii şi mari

Guvernul ceh a ordonat testarea obligatorie din toate companiile mijlocii şi mari

Guvernul ceh a ordonat ca întregul personal din toate companiile mijlocii şi mari din ţară să fie testat, obligatoriu, pentru noul coronavirus.

Guvernul condus de premierul Andrej Babis a adoptat această măsură într-o şedinţă de cabinet desfăşurată luni seara târziu, potrivit Agerpres.

Circa 2,1 milioane de angajaţi vor trebui să se testeze cel puţin o dată în următoarele două săptămâni

Potrivit noii reglementări, circa 2,1 milioane de angajaţi vor trebui să se testeze cel puţin o dată în următoarele două săptămâni, după care urmând să se aplice intervale de testare de o săptămână. Excepţie de la această testare în masă pot face companiile cu mai puţin de 50 de angajaţi.

Guvernul de la Praga a răspuns astfel apelurilor la a lua măsuri mai ferme

Guvernul de la Praga a răspuns astfel apelurilor la a lua măsuri mai ferme împotriva răspândirii noului coronavirus în fabrici şi birouri.
Asociaţia sindicală CMKOS s-a pronunţat pentru declararea unei suspendări obligatorii a activităţii timp de o săptămână în perioada Paştelui, dar ministrul ceh a economiei, Karel Havlicek, a respins vehement ideea. „Nu oprim industria”, a spus acesta.

Participarea la testare este obligatorie

Participarea la testare este obligatorie, pentru companiile vizate şi angajaţii lor, costul testelor antigen urmând să fie plătite din asigurările de sănătate, dar în mod alternativ vor putea fi utilizate şi autoteste, care vor fi subvenţionate.
Companiile se expun la amenzi drastice dacă nu respectă noua măsură.

Republica Cehă a comandat vaccinuri anti-COVID-19 rusești Sputnik V

Republica Cehă a comandat vaccinuri anti-COVID-19 rusești Sputnik V, pentru a compensa din livrările întârziate ale vaccinurilor comandate de Uniunea Europeană, și are în vedere să comande și vaccinul chinezesc Sinopharm, a anunțat luni președintele ceh Milos Zeman

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS