11.7 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDolj: Două centre disponibile pentru programarea cu serul Pfizer

Dolj: Două centre disponibile pentru programarea cu serul Pfizer

Astăzi se reia programarea pentru vaccinarea cu serul Pfizer, iar în următoarele 20 de zile se vor putea imuniza încă 156.000 de persoane. În județul Dolj, se pot face programări la două centre de vaccinare anti-Covid, și anume cele din Segarcea și Băilești.

Programarea pentru imunizarea cu serul realizat de Pfizer/BioNTech vaccinare se va putea efectua începând de sâmbătă, 27 februarie, şi se adresează persoanelor vulnerabile care, potrivit Strategiei naţionale de vaccinare împotriva COVID-19, fac parte din etapa a II-a, respectiv persoanele cu boli cronice, cu vârste peste 65 de ani, şi persoanele cu dizabilităţi.

În județul Dolj, se pot face programări pentru vaccinul Pfizer la centrele de vaccinare anti-Covid din Segarcea și Băilești. Programările au început în această dimineață și vaccinarea va începe luni, 1 martie.

În restul centrelor din Dolj locurile la vaccinare s-au epuizat.

Programarea la vaccinare se face prin metodele deja cunoscute

”Modalităţile de programare la vaccinare sunt cele deja cunoscute, respectiv individual, prin aparţinători sau prin direcţiile de asistenţă socială de la nivelul primăriilor, prin intermediul platformei electronice, a medicului de familie/ curant, cât şi prin call center, la numărul unic 021.414.44.25 sau la numerele de suport destinate fiecărui judeţ în parte, disponibile pe platforma de informare: https://vaccinare-covid.gov.ro”, a precizat CNCAV.

Continuă programarea la imunizarea cu vaccinul AstraZeneca

În paralel, continuă programarea persoanelor înscrise în procesul de imunizare cu vaccinul produs de compania Oxford/AstraZeneca.

În România, alocarea dozelor de vaccin se realizează conform calendarului de livrare pus la dispoziţie de firma producătoare, sens în care, periodic, ţara noastră primeşte tranşele de vaccin necesare imunizării populaţiei. Pe măsură ce noile tranşe ajung în România, aplicaţia de programare se actualizează şi permite continuarea procesului de programare pentru categoriile populaţionale aflate în etapa curentă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS