12.3 C
Craiova
luni, 3 octombrie, 2022
Știri de ultima orăActualitateAu primit câte 5.000 de euro ca să plece dintr-o clădire pe care o ocupau ilegal

Au primit câte 5.000 de euro ca să plece dintr-o clădire pe care o ocupau ilegal

Mai mulți români care ocupau ilegal apartamente într-o clădire din orașul spaniol Cadiz au primit câte 5.000 de euro pentru a părăsi locuințele, relatează postul spaniol de televiziune Tele Cinco.

Începând cu 2015, mai multe apartamente din clădirea Corrala de la Bahía au fost ocupate ilegal, iar pentru oamenii care dețineau locuințe în clădire a început calvarul. Au început să aibă loc tranzacții de droguri, reglări de conturi, bătăi și cazuri de prostituție.

În ultimele luni, un clan de români a preluat controlul asupra clădirii

În ultimele luni, un clan de români a preluat controlul asupra clădirii, mutându-se în ea și chiar închiriind apartamente pentru sume cuprinse între 300 și 500 de euro pe lună. Chiar și ceilalți ocupanți ilegali au considerat situația „un coșmar”.

„Această locuință este ocupată de o familie normală”

În reportajul Tele Cinco se vede cum o persoană avea lipit pe ușă un afiș pe care scria „Această locuință este ocupată de o familie normală”.

Proprietarii locuințelor au trăit cu frică și au cerut ajutor

După ani de zile în care proprietarii locuințelor au trăit cu frică și au cerut ajutor, ei vor reuși să trăiască în pace, după ce un fond american de investiții a decis să renoveze clădirea și să plătească câte 5.000 de euro ocupanților actuali pentru a pleca. În total, suma plătită ocupanților ilegali se ridică la 100.000 de euro.

Clădirea a fost eliberată săptămâna aceasta

Clădirea a fost eliberată săptămâna aceasta, iar cei care au părăsit-o au primit câte un cec nominal de 5.000 de euro. Totodată, fondul de investiții va încerca să evite reluarea situației din ultimii ani, apelând la agenți de securitate, acces controlat în clădire, încuieri noi la uși și montând sisteme de alarmă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS