10.6 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCum va fi vremea în următoarele două săptămâni în Oltenia și la munte

Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni în Oltenia și la munte

Administrația Națională de Meteorologie a transmis estimarea evoluției valorilor termice și a precipitațiilor în următoarele două săptămâni, 22 februarie – 7 martie.

Estimarea este realizată folosind produsele numerice ale Centrului European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia.

Oltenia

În Oltenia, perioada 22-28 februarie va fi caracterizată de variații ale temperaturii aerului de la o zi la alta. În ansamblu vremea va fi caldă în special în zona de deal. Valorile maxime de temperatură la nivelul regiunii vor fi cuprinse, în general, între 12 și 16 grade. Minimele vor prezenta o tendință de creștere ușoară de la –2 grade până spre 2…3 grade.

În a doua săptămână sunt prognozate maxime, în medie de 10…12 grade, cu valori ceva mai scăzute spre finalul intervalului. Temperaturile minime vor fi în jur de 0 grade. Regimul pluviometric va fi deficitar în cea mai mare parte a intervalului. Probabilitate pentru precipitații va fi în creștere mai ales după 2 martie.

La munte

La munte, până în 26 februarie vremea va fi caldă pentru această perioadă, cu o medie a valorilor maxime de 6…9 grade și minime de -2…0 grade. Răcirea prognozată pentru finalul lunii februarie, va determina maxime în medie de 0…2 grade, ce se vor menține fară variații importante și în prima săptămână de martie. Media minimelor va scădea la -7…-5 grade.

Probabilitatea pentru precipitații va fi în creștere după 27 februarie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS