22.3 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateDoi pescari sunt căutaţi pe Dunăre

Doi pescari sunt căutaţi pe Dunăre

Doi pescari sunt căutaţi, miercuri, pe Dunăre, în dreptul localităţii Suhaia, inclusiv cu scafandri, după ce un al treilea s-a salvat marţi seara şi a dat alarma, informează Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Teleorman.

„În acest moment avem o misiune de căutare a două persoane (pescari) dispărute în apele fluviului Dunărea, în dreptul localităţii Suhaia, km 572. La faţa locului s-au deplasat ISU Giurgiu cu o autospecială şi trei scafandri, ISU Teleorman cu o autospecială şi un echipaj de scafandri, un echipaj medical SAJ, un echipaj de la Detaşamentul Turnu Măgurele cu o barcă şi 3 pompieri şi un echipaj de la Detaşamentul de Pompieri Zimnicea cu o barcă de salvare. Evenimentul a fost anunţat ieri seară (marţi – n.r.), în jurul orei 20,17, de un al treilea pescar care a reuşit să se salveze”, au precizat reprezentanţii ISU Teleorman.

Conform sursei citate, din cauza întunericului nu au putut fi organizate activităţi de căutare în cursul nopţii.

„Având în vedere că la lăsarea întunericului nu se puteau efectua scufundări în acea zonă, căutările au fost reluate astăzi de dimineaţă. Judeţul Teleorman se află sub incidenţa codului galben pe fluviul Dunărea în perioada 12 februarie ora 6,00 – 19 februarie ora 12,00, cu fenomene vizate de creşteri de niveluri şi debite cu depăşirea cotelor de atenţie (faza 1)”, mai informează ISU Teleorman.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS