8.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateMinistrul Mediului vrea centre de depozitare pentru deșeurile voluminoase

Ministrul Mediului vrea centre de depozitare pentru deșeurile voluminoase

Ministrul mediului, Tanczos Barna, a anunțat joi că se lucrează la un program național prin care autoritățile publice locale să fie ajutate să înființeze centre de depozitare pentru deșeurile voluminoase. 

„Discutăm aici despre molozul din construcţii, deşeurile din construcţii, vorbim despre mobilier, despre textile, despre acele deşeuri care nu au voie să ajungă în deşeuri menajere”, a precizat ministrul mediului, într-o declarație de presă.

Aceasta a fost făcută la finalul unor discuții cu primarul general al Capitalei și cu primarii de sector sau reprezentanții acestora pe tema gestionării colectării gunoiului.

De asemenea, Tanczos Barna a spus că lansarea sistemului de garanţie – returnare (SGR) la nivel naţional va contribui foarte mult la eficientizarea colectării selective.

„Mă bucur extrem de mult că am putut să fac parte din această echipă care a generat un nou început în ceea ce priveşte viziunea de gestionare a deşeurilor din municipiul Bucureşti.

Este un nou început pentru Capitală şi mă bucur să văd că la masă participă toate cele şase sectoare, Primăria Municipiului Bucureşti, şi că există gândire comună, că există coeziune şi există angajament pentru rezolvarea acestei probleme.

În ceea ce priveşte Ministerul Mediului, noi vom contribui la eficientizarea acestui sistem prin lansarea sistemului SGR la nivel naţional. Cu siguranţă, acest sistem va contribui foarte mult la eficientizarea colectării selective”, a spus Tanczos Barna.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS