34.6 C
Craiova
luni, 24 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitateBebeluș, pozitiv COVID-19 la 24 de ore de la naștere

Bebeluș, pozitiv COVID-19 la 24 de ore de la naștere

Autorităţile sanitare din Botoșani au înregistrat cel mai tânăr pacient cu Covid din judeţ. Un bebeluş care la doar 24 de ore după naştere, a fost testat pozitiv. Este vorba despre o fetiţă, născută la Dorohoi, scrie Monitorul de Botoșani.

Mama era în izolare, după ce fusese diagnosticată cu Covid. După ce a născut, femeia a fost trimisă la Botoșani, în Secția de Boli Infecţioase, aceasta având nevoie de terapie cu oxigen. Bebeluşul a rămas la Dorohoi, însă, aşa cum prevede protocolul epidemiologic, a fost testată şi micuţa. Spre surprinderea cadrelor medicale, rezultatul a fost pozitiv, după zeci de bebeluşi născuţi în aceleaşi condiţii, mai scrie sursa citată.

Sunt foarte puţine cazurile la nivel mondial de transmitere mamă – copil. Copilul a fost în permanenţă stabil, cu saturaţia de oxigen în limite normale, în aerul atmosferic. Va fi retestat, şi investigat pentru sindromul de detresă respiratorie a nou născutului”, a precizat un medic specialist din cadrul Spitalului Județean Botoșani.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS