10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitate60.000 de bilete la băi pentru pensionari, în 2021

60.000 de bilete la băi pentru pensionari, în 2021

În 2021 se vor acorda 59.926 de bilete de tratament balnear, repartizate pe maximum 19 serii în unităţile de tratament balnear proprietate a Casei Naţionale de Pensii Publice, conform unui proiect al Ministerului Muncii, scrie hotnews.

Pensionarii care suferă de invaliditate primesc gratuit, în cadrul programului de recuperare întocmit de medicul expert al asigurărilor sociale, bilete de tratament balnear (conform Legii 263/2010, pot beneficia, cu suportarea de către beneficiar a unei contribuții bănești, și asigurații sistemului public de pensii și pensionarii, pe lângă cei care suferă de invaliditate).

Diferența de bilete se va stabili în urma încheierii unor contracte subsecvente de prestări servicii cu alte unităţi de profil în baza atribuirii, în anul 2020, de acorduri-cadru de servicii de tratament balnear, cazare şi masă, pentru trei ani.

Valoarea totală a biletelor, 417 milioane de lei

Prin proiectul Legii bugetului asigurărilor sociale de stat pentru anul 2021, deși nu este public încă, s-au prevăzut sumele cu această destinaţie, valoarea totală fiind de 417 milioane de lei.

Conform notei de fundamentare, numărul biletelor de tratament balnear ce se acordă gratuit categoriilor de persoane beneficiare de prevederile unor legi speciale şi legi cu caracter reparatoriu, precum şi categoriilor de persoane beneficiare ale sistemului de asigurare pentru accidente de muncă şi boli profesionale, se stabileşte prin aplicarea unui procent de maximum 15% la numărul total de bilete de tratament.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS