2.9 C
Craiova
marți, 29 noiembrie, 2022
Știri de ultima orăActualitateNou record de contaminări cu COVID-19 în Portugalia

Nou record de contaminări cu COVID-19 în Portugalia

Portugalia a înregistrat miercuri un nou record zilnic atât în privinţa numărului de decese cât şi a celor de contaminări cu COVID-19, acesta din urmă crescând cu aproape 50%. Tulpina britanică a virusului continuă să se răspândească, informează AFP.

Numărul de cazuri noi a crescut miercuri la 14,647 faţă de 10,455 cu o zi înainte, conform informaţiilor furnizate de autorităţile sanitare portugheze, potrivit Agerpres.

Record zilnic și în privinţa numărului de decese

După ce a trecut marţi pentru prima oară de la începutul pandemiei pragul de 200 de decese zilnice, Portugalia a stabilit, de asemenea, un nou record miercuri, cu un bilanţ de 219 morţi.

Tulpina britanică reprezintă în prezent „aproape 13%” din infecţii

Tulpina britanică reprezintă în prezent „aproape 13%” din infecţii sau „aproximativ 18.000 de cazuri”, a declarat secretarul de stat pentru sănătate Antonio Lacerda Sales. „Este semnificativ”, a apreciat oficialul, îngrijorat, într-o apariţie la postul de televiziune public RTP.

Varianta britanică, mult mai contagioasă decât virusul original SARS-CoV-2, stârneşte o îngrijorare crescândă pe măsură ce continuă să se răspândească în întreaga lume. Până acum această nouă tulpină s-a răspândit în 60 de ţări şi teritorii, potrivit OMS.

Portugalia, primul loc în lume ca ţară cu cel mai mare număr de infectări raportat la numărul populaţiei

Cu un bilanţ de 70.000 de noi cazuri în ultimele şapte zile, Portugalia ocupă în prezent primul loc în lume ca ţară cu cel mai mare număr de infectări raportat la numărul populaţiei, depăşită fiind doar de enclava britanică Gibraltar, potrivit datelor oficiale centralizate de AFP.

Guvernul a impus vinerea trecută măsuri de izolare generalizate

După ce a relaxat restricţiile impuse cu prilejul sărbătorilor de sfârşit de an, guvernul socialist a trebuit să impună vinerea trecută măsuri de izolare generalizate, fără să ajungă totuşi să închidă şcolile ca în primăvara anului trecut. Dar, având în vedere rata de răspândire a virusului, tot mai mulţi epidemiologi solicită o înăsprire urgentă a măsurilor, începând cu închiderea şcolilor.

„Trebuie să ascultăm oamenii de ştiinţă”, a pledat preşedintele Asociaţiei naţionale a directorilor de şcoli, Filinto Lima.„În şcoli se instalează un climat de frică”, a subliniat acesta.

Premierul Antonio Costa a explicat că doreşte să menţină şcolile deschise

Premierul Antonio Costa a explicat marţi, în cadrul unei dezbateri în parlament, că doreşte să menţină şcolile deschise pentru a limita „costul social enorm pe care l-ar presupune închiderea lor”, dar a recunoscut că acest lucru ar putea să de dovedească necesar.

„Dacă varianta britanică devine dominantă în ţara noastră, atunci da, este probabil că vom închide şcolile”, a avertizat el, anunţând că o campanie de testare va fi lansată miercuri în şcoli.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS