22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateMicrosoft și Oracle lucrează la crearea unui pașaport de vaccinare digital

Microsoft și Oracle lucrează la crearea unui pașaport de vaccinare digital

Companii majore, organizații de sănătate și nonprofit au anunțat joi dimineață că lucrează împreună pentru a crea un pașaport de vaccinare digital pentru momentul în care persoanele vor fi nevoite să demonstreze că s-au vaccinat împotriva coronavirusului, relatează Business Insider.

Inițiativa de Acreditare a Vaccinării (VIC), o coaliție de organizații printre care se numără Microsoft, Salesforce, Oracle, Cerner, Epic Systems și Clinica Mayo din SUA, dezvoltă standarde tech pentru a verifica dacă o persoană s-a vaccinat, potrivit unui comunicat remis joi de aceasta.

Tehnologia ar putea fi folosită pentru a depista persoanele care afirmă în mod fals că au fost vaccinate

Tehnologia ar putea fi folosită pentru a depista persoanele care afirmă în mod fals că au fost vaccinate împotriva virusului mortal.

VIC afirmă că persoanele fără telefoane smart ar putea primi coduri QR tipărite pe hârtie pentru a demonstra că au fost vaccinate.

„Scopul Inițiativei de Acreditare a Vaccinării este de a împuternici indivizii oferindu-le acces digital la înregistrările privind vaccinarea astfel încât aceștia să poate folosi instrumente precum CommonPass pentru a se întoarce în siguranță la călătorit, locul de muncă, școală și viața cotidiană, având în același timp datele personale protejate”, afirmă Paul Meyer, CEO-ul The Commons Project Foundation, un ONG din Geneva care face parte din VIC.

„Pentru o perioadă de timp unii dintre noi vom fi nevoiți să demonstrăm fie că am fost testați negativ pentru COVID-19, fie că am fost vaccinați pentru a ne putea relua rutinele normale ale vieții noastre”, afirmă dr. Brad Perkins, directorul medical al Commons Project Foundation.

Dr. Perkins a adăugat că acest lucru va fi necesar „indiferent dacă este vorba de a ne îmbarca într-un avion să mergem într-o altă țară sau că mergem la muncă, școală, la alimentară, concerte live sau evenimente sportive”.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS