7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateFlorin Cîţu: Obiectivul meu este de a avea 10,4 milioane de persoane vaccinate în septembrie

Florin Cîţu: Obiectivul meu este de a avea 10,4 milioane de persoane vaccinate în septembrie

Premierul Florin Cîţu a reiterat miercuri că vaccinarea anti-COVID „merge bine” până acum, subliniind că obiectivul său este de a avea, la nivelul lunii septembrie, 10,4 milioane de persoane vaccinate, informează Agerpres.

„Ieri m-am asigurat că vom mai lua încă 8 milioane de vaccinuri. În septembrie, obiectivul meu este de a avea 10.400.000 de persoane vaccinate, ceea ce înseamnă aproape 70% din ceea ce ne-am dorit şi să putem să scăpăm de pandemie. Deci, pentru mine, vaccinarea este o prioritate, merge bine până acum, va merge şi mai bine de acum şi veţi vedea. Partea de cheltuieli şi de cine suportă se va rezolva”, a declarat premierul la Palatul Victoria.

În România, în acest moment, „lumea vrea să se vaccineze” anti-COVID

Premierul a subliniat în context că, din datele pe care le deţine, în România, în acest moment, „lumea vrea să se vaccineze” anti-COVID, dând asigurări că există suficient personal medical care să asigure derularea în bune condiţii a campaniei de vaccinare.

„Să ştiţi că primesc şi de la spitale private şi de la companii private tot felul de oferte pentru a pune la dispoziţie gratuit centre de vaccinare sau personal. Deci nu este o problemă. Din ce am văzut eu şi văd şi interesul pentru etapa a doua, în România, în acest moment, lumea vrea să se vaccineze, ceea ce e un lucru foarte bun şi de aceea am şi făcut acest efort.

Vom face un efort bugetar, nu mi se pare deloc mare, pentru a lua cele 8 milioane de doze în plus, să ne asigurăm că în septembrie vom avea 10,4 milioane de oameni vaccinaţi”, a afirmat Cîţu, întrebat dacă sunt suficiente cadre medicale pentru a putea să facă această campanie de vaccinare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS