12 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateKlaus Iohannis: Mă voi vaccina public vineri, 15 ianuarie

Klaus Iohannis: Mă voi vaccina public vineri, 15 ianuarie

Președintele Klaus Iohannis  a anunţat marți seara, într-o conferință de presă la Palatul Cotroceni, că se va vaccina anti-COVID-19 public, vineri, 15 ianuarie, odată cu începerea celei de-a doua etape a campaniei de vaccinare din România.

Întrebat de jurnaliști de ce nu s-a vaccinat până acum, președintele a răspuns că nu a dorit să „se bage în față”.

„Nu am dorit nici eu, nici premierul, ca să zic aşa, să ne băgăm în faţă. Ar fi fost, probabil, mesajul greşit, dar vineri, în 15 ianuarie, începe a doua etapă de vaccinare în care este prevăzută vaccinarea, de exemplu, a personalului de învăţământ, a persoanelor de peste 65 de ani şi a persoanelor cu comorbidităţi, cu boli cronice, dar şi a personalului numit esenţial, de exemplu, Administraţia Prezidenţială, Guvernul şi aşa mai departe. Şi pentru a marca debutul campaniei de vaccinare din etapa a doua, eu mă voi vaccina public vineri, pe 15 ianuarie”, a anunțat șeful statului.

În prima etapă a fost personalul medical

„Nu cred că prin faptul că nu m-am vaccinat până acum, s-a produs vreo neîncredere în rândul oamenilor. Dimpotrivă, decizia a fost ca în prima etapă să se vaccineze tot personalul medical. Campania de vaccinare până acum este un succes, chiar dacă unii vor să inducă altceva. La nivel european gradul de vaccinare de la noi ne poziționează pe locul 8, ceea ce nu e rău de loc”, a precizat Iohannis.

Șeful statului a mai spus că vaccinarea anti-COVID-19 în masă reprezintă singura soluţie pentru întoarcerea, cât mai rapid, la normalitate: „Vaccinarea în masă reprezintă singura soluţie pentru a ne întoarce cât mai rapid la normalitate şi a ne relua în siguranţă toate activităţile care ne-au lipsit enorm în ultimul an. De succesul campaniei de vaccinare depind în egală măsură relansarea economică a economiei şi evitarea unor crize profunde, ale căror efecte pot lăsa urme adânci în societate, educaţie şi economie.”

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS