21.8 C
Craiova
duminică, 21 iulie, 2024
Știri de ultima orăActualitateTermenul până la care se pot încheia noile contracte pentru energia electrică, prelungit

Termenul până la care se pot încheia noile contracte pentru energia electrică, prelungit

Liberalizarea pieței înseamnă că prețul de furnizare a energiei electrice nu mai este stabilit de autorități, ci este stabilit pe piața liberă, în funcție de evoluția cererii și a ofertei.

Toţi clienţii casnici vor putea încheia contracte cu furnizorii de energie electrică până la 31 martie – prevede un proiect de ordin al Autorității Naţionale de Reglementare în Energie.

Piața de energie electrică s-a liberalizat de la începutul anului, însă ANRE vrea să prelungească acum perioada în care consumatorii pot opta pentru o companie.

„Este vorba despre perioada în care consumatorii casnici pot încheia contracte pe piaţa concurenţială cu furnizorul lor, care se prelungeşte până la 31 martie, urmând ca acel preţ din oferta concurenţială să se aplice cu data de 1 ianuarie.

Până acum, acest termen era 1 februarie, iar propunerea este de a prelungi cu încă două luni pentru a da timp atât consumatorilor să ia această decizie, cât şi furnizorilor, pentru că, dacă au într-o lună un volum foarte mare de consumatori de gestionat, practic nu vor putea procesa un număr atât de mare de solicitări.

Planul este ca pe 15 ianuarie să aprobăm această propunere în Comitetul de reglementare”, a spus Zoltan Nagy-Bege, vicepreşedinte Autoritatea Naţională de Reglementare în Energie (ANRE).

Pe site-ul ANRE este disponibil un comparator oferte-tip de furnizare a energiei electrice: https://www.anre.ro/ro/info-consumatori/comparator-de-tarife

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS