11.4 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateRomânia, pe harta Tesla: acestea sunt orașele cu primele stații de încărcare rapidă

România, pe harta Tesla: acestea sunt orașele cu primele stații de încărcare rapidă

Tesla s-a remarcat mai ales prin încărcătoarele rapide pentru mașini. Acum va aduce patru dintre ele în România. Și București nu e primul oraș în care debutează, potrivit playtech.

Timișoara, Sibiu, Pitești și București sunt primele patru orașe în care Tesla aduce încărcătoarele rapide denumite Supercharger. Dintre acestea, primul echipament va fi instalat în Timișoara și ar trebui să fie disponibil până la finalul lui martie. Celelalte trei sunt programate pentru lansare până la finalul lui iunie.

În ciuda acestor estimări, e posibil ca atât locația, cât și data de inaugurare să se schimbe. În orice caz, ia-le doar ca pe ceva orientativ.

La începutul lui 2020, conform unor informații vehiculate în anii precedenți, Tesla ar fi vrut să pună stațiile de încărcare în București, Craiova și Brăila. După cum vezi acum, cu lista actualizată, a mai rămas doar Capitala pe listă.

Tesla caută oameni în România

În decembrie, Tesla a publicat pe site-ul oficial cinci anunțuri de angajare pentru un showroom și un service în București. Anunțurile au fost publicate pe 14 decembrie. În toate acestea, compania menționează că se pregătește să debuteze oficial pe piața din România.

Două dintre anunțurile de angajare sunt publicate la categoria „Vânzări și relații cu clienții” pentru posturile de Store Manager și consultant Tesla. Celelalte trei anunțuri au fost publicate la categoria „Service & Energy Installation”. Vizează posturile de manager de service, tehnician senior de service și tehnician service.

Mașinile companiei conduse de Elon Musk sunt deja în România, dar cel mai apropiat service nu e în România, ci în afară. Astfel, prin acest demers, compania ar putea oferi un suport mai bun clienților deja existenței. Totodată, interesul pentru mașini electrice a crescut și la noi. De exemplu, în 2020, în România, au fost înmatriculat 56 de mașini electrice Tesla.

Acum, cu inaugurarea stațiilor de încărcare, e posibil ca piața să accelereze dezvoltarea infrastructurii pentru astfeel de automobile. În toamnă vom avea pe piață și Dacia Spring, primul model autohton electric.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS