8.7 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCe au căutat românii pe internet în 2020

Ce au căutat românii pe internet în 2020

Într-un an în care foarte mulți oameni s-au orientat spre cumpărăturile online, și căutările au fost dintre cele mai diverse. Românii au căutat pe internet în 2020 de la obiecte electrocasnice, mașini second-hand, numărul lui Klaus Iohannis, până la ciudățenii precum „teste pentru detectarea prostiei” sau „sanie șmecheră de tot”, anunță digi24.

Una dintre cele mai mari platforme de cumpărături online a facut un top al celor mai neobișnuite și amuzante căutări.  Inventivitatea românilor nu a lipsit nici anul acesta, când sănătatea a fost subiectul care ne-a interesat pe toţi.

Peste 45 de milioane de termeni de căutare diferiţi au fost înregistraţi în 2020, iar ziua cu cele mai multe căutări a fost 13 noiembrie, de Black Friday. Printre clasicele căutări au fost şi unele pe cât de amuzante, pe atât de neobişnuite.

Căutări amuzante și neobișnuite pe internet în 2020

 În categoria numită „ŞTIU EXACT CE CAUT”, românii s-au uitat după laptop cu un măr pe spate, soluţie pentru păr să arate bine, instrument de măsurat sprâncenele, set de electrocasnice care să cuprindă frigider, aragaz şi maşină de spălat, dar şi „adidași de copii apăruţi acum”.

Există şi o categorie de căutări care se numeşte „BRANDU’ MARE”. Aici, utilizatorii platformei au căutat adidaşi, telefoane de ultimă generaţie la preţuri rezonabile şi articole sportive. La categoria produselor care vor fi introduse în curând pe platforma de cumpărături, interesul a fost extrem de divers. Se caută de la maşini second hand, la icoane cu Dorian Popa şi teste pentru detectarea prostiei.

În topul celor mai neobişnuite căutări,  au fost români care au încercat să găsească pe internet inclusiv numărul de telefon al preşedintelui Klaus Iohannis, însă s-au înregistrat şi căutări cu iz matrimonial. Astfel, sunt persoane care au căutat cumnaţi pe internet, dar şi aparate sportive pentru a-şi îmbunătăţi condiţia fizică, respectiv „aparat pentru făcut muşchi la burtă”.

Există şi categoria „ȘMECHERIE LA CLICK”, unde utilizatorii platformei au căutat „sanie şmecheră de tot”, „cel mai şmecher scaun de gaming”, „mască anticovid de firmă” sau „sănii de lux”. 

În ceea ce priveste topul celor mai căutate produse în 2020, masca medicală a fost cel mai vânat accesoriu, însă la mare căutare au fost şi mănuşile, pamperşii, biciclete şi frigiderele.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS