15 C
Craiova
luni, 27 septembrie, 2021
Știri de ultima orăActualitateAcordul post-Brexit care se va aplica de la 1 ianuarie, aprobat de ambasadorii statelor UE

Acordul post-Brexit care se va aplica de la 1 ianuarie, aprobat de ambasadorii statelor UE

Reprezentanţii statelor membre ale Uniunii Europene au dat astăzi undă verde aplicării provizorii a acordului post-Brexit de la 1 ianuarie. Acordul a fost încheiat săptămâna trecută între Bruxelles şi Londra. Documentul trebuie aprobat de Parlamentul European la începutul anului viitor, transmite AFP.

„Ambasadorii (Celor 27) au aprobat în unanimitate aplicarea provizorie de la 1 ianuarie 2021 a acordului de comerţ şi cooperare între UE şi Regatul Unit”, a transmis, pe Twitter, preşedinţia germană în exerciţiu a Consiliului UE.

Adoptarea oficială de către guvernele UE este aşteptată să aibă loc cel târziu marţi, ora locală 15:00, adaugă aceeaşi sursă, potrivit Agerpres.

Votul în parlamentul britanic urmează să se desfăşoare miercuri.

Regatul Unit și UE au ajuns în ajun de Crăciun la un compromis în ceea ce privește un acord comercial post-Brexit

Regatul Unit și UE au ajuns în ajun de Crăciun la un compromis în ceea ce privește un acord comercial post-Brexit, iar de la 1 ianuarie țara va părăsi, într-un final, și piața unică, și uniunea vamală. Brexit se finalizează, astfel, după peste patru ani.

Premierul Marii Britanii, Boris Johnson, a recunoscut, în cadrul unui interviu acordat publicației Sunday Telegraph, că Acordul este insuficient în ceea ce privește serviciile financiare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Vâlcea: Restricții de circulație pe DN 7A și DN...

Inspectoratul de Poliție Județean Vâlcea a anunțat că astăzi...

ȘTIRI GdS