20.5 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateO cursă Buddha Air a zburat către destinația greșită. Pasagerii au aflat după aterizare

O cursă Buddha Air a zburat către destinația greșită. Pasagerii au aflat după aterizare

O cursă internă a companiei aeriene Buddha Air din Nepal a transportat pasagerii într-o destinație greșită, informează CNN.

Pasagerii care s-au îmbarcat într-o cursă a operatorului privat pe aeroportul internațional Tribhuvan din capitala Kathmandu au realizat abia la aterizare că au fost duși în orașul greșit. Întâmplarea a avut loc pe 18 decembrie. Avionul care trebuia să-i transporte în Janakpur zburase în Pokhara, al doilea mare oraș din Nepal. Cele două orașe sunt despărțite de 400 de kilometri.

Încurcătura s-a produs din două motive

Potrivit lui Astha Basnet, oficial al companiei Buddha Air, încurcătura s-a produs din două motive: nu au fost urmate procedurile și comunicarea a fost deficitară.

Din cauza vremii nefavorabile, multe aeroporturi nepaleze încep să opereze mai târziu în timpul zilelor de iarnă. Programul fiind redus, mult mai multe curse decolează într-un interval scurt de timp. 

Cu toate acestea, situația a avut o rezolvare rapidă

Cu toate acestea, situația a avut o rezolvare rapidă. Odată ce Budhha Air a realizat că a transportat pasagerii în altă destinație, aceștia au fost îmbarcați la loc în avion și au zburat către Janakpur. Nu există zboruri directe între Pokhara și Janakpur, dar Buddha Air a primit permisiunea pentru a efectua cursa. Cei 69 de pasageri au ajuns în Pokhara în siguranță, dar cu câteva ore întârziere.

Buddha Air este o companie privată nepaleză care a început să opereze curse aeriene în 1997

Buddha Air este o companie privată nepaleză care a început să opereze curse aeriene în 1997. Astha Basnet a anunțat că, în urma acestei încurcături, echipajele de zbor vor fi instruite suplimentar. Astfel de incidente se mai întâmplă, dar sunt rare. În 2019, o cursă British Airways care decolase din Londra și se îndrepta spre Dusseldorf a zburat din greșeală la Edinburgh.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS