13.4 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePrinţul Paul, pe lista persoanelor date în urmărire de Poliţia Română

Prinţul Paul, pe lista persoanelor date în urmărire de Poliţia Română

Prinţul Paul al României apare pe lista persoanelor date în urmărire postată pe site-ul Poliţiei Române, după ce poliţiştii care au mers joi seară la locuinţa sa pentru a-l ridica nu l-au găsit acasă, scrie news.ro.

Paul al României a fost condamnat definitiv ieri la 3 ani şi patru luni de închisoare în dosarul Ferma Băneasa, pentru săvârşirea infractiunilor de cumpărare de influenţă şi complicitate la infracţiunea de abuz în serviciu contra intereselor publice.

”La data de 17.12.2020 Curtea de Apel Brasov a emis mandatul de executare a pedepsei inchisorii nr. 42 din 17.12.2020 impotriva numitului AL ROMANIEI PAUL-PHILIPPE, fiul lui Mircea-Grigore si Helene-Henriette, născut la data de 13.08.1948 in Franta, loc. Paris”, conform datelor de pe site-ul Inspectoratului General al Poliției Române.

Poliţiştii nu l-au găsit însă la reşedinţa sa pe prinţul Paul.

„Cu privire la persoana condamnată la pedeapsa cu închisoarea, având în vedere că nu a fost găsită la domiciliu, se demarează procedura punerii în urmărire. Se demarează activitatea de obţinere a mandatului european de arestare şi implicit a urmăririi internaţionale”, a anunţat joi seară Poliţia Capitalei.

Patru condamnări la închisoare în dosar

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a dat joi verdictul final în dosarul Ferma Băneasa: omul de afaceri Remus Truică a fost condamnat la şapte ani de închisoare, israelienii Benyamin Steinmetz şi Tal Silberstein au primit câte cinci ani de închisoare, iar Prinţul Paul – trei ani şi patru luni.

De asemenea, jurnalistul Dan Andronic a fost condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare.

ICCJ i-a obligat pe cei condamnaţi la plata mai multor sume de bani.

Omul de afaceri Remus Truică a fost luat de acasă, joi seară, de poliţişti, pentru executarea pedepsei de şapte ani de închisoare în dosarul Fermei Băneasa.

Cu toți sunt acuzați că, în urmă cu zece ani, au pus la punct o grupare care să îl ajute pe Paul al României să recupereze Ferma Regală Băneasa și Pădurea Snagov, pe motiv că i-au aparținut bunicului său, deși în realitate nu avea drept de moștenire.

Odată cu aprobarea retrocedării, bunurile au ajuns în posesia lui Remus Truică și a unor interpuși ai oamenilor de afaceri israelieni. Prejudiciul în acest dosar a fost calculat la peste 145 milioane de euro.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS