10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAutoritățile ruse vor folosi cazaci pentru impunerea interdicțiilor anti-Covid

Autoritățile ruse vor folosi cazaci pentru impunerea interdicțiilor anti-Covid

Autoritățile din sudul Rusiei vor desfășura cazaci în uniforme alături de poliție în ajunul Anului Nou pentru a impune interdicția celebrărilor în stradă introdusă din cauza pandemiei de COVID-19, relatează Moscow Times.

Veniamin Kondratyev, guvernatorul regiunii Krasnodar, a anulat celebrările de Crăciun și Anul Nou pentru a încetini răspândirea coronavirusului. Măsura a fost lută după ce regiunea, o destinație turistică populară printre ruși, a înregistrat noi recorduri de infecții în luna noiembrie.

Regiunea Krasnodar, cu o populație de 5,6 milioane de locuitori, a confirmat în mod oficial 23.636 de infecții cu coronavirusul și 668 de decese cauzate de COVID-19 până miercuri.

„Peste 7.500 de cazaci vor fi implicați în protejarea ordinii publice”, a declarat Kondratyev.

„Cer poliției să organizeze filtre în piețele centrale din orașe și sate pentru a preveni festivitățile spontane”

„Cer poliției să organizeze filtre în piețele centrale din orașe și sate pentru a preveni festivitățile spontane”, a mai afirmat acesta, adăugând că „trebuie să întărim patrulele acolo unde vor exista grupuri de oameni”.

Guvernatorul a îndemnat poliția rutieră și liderii locali să organizeze măsuri de securitate, să mobilizeze serviciile de urgență și vehiculele de îndepărtare a zăpezii pentru a face față afluxului de turiști care vin cu mașina în regiune în timpul sărbătorilor de iarnă.

„Nu vor exista celebrări în masă sau concerte de Anul Nou”, a subliniat guvernatorul.

Cazacii au dispărut aproape complet în timpul perioadei sovietice

Cazacii, societăți militare multietnice din timpul Rusiei Imperiale, au dispărut aproape complet în timpul perioadei sovietice, liderii comuniști propunându-și eradicarea acestora.

Însă după căderea comunismului președintele rus Boris Elțîn a emis un decret de recunoaștere a cazacilor drept grup „etno-cultural”, aceștia bucurându-se de un reviriment în timpul președinției lui Vladimir Putin care îi prezintă drept un simbol al patriotismului și valorilor conservatoare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS