19.5 C
Craiova
vineri, 22 septembrie, 2023
Știri de ultima orăActualitateParlamentare2020/Botoşani: Peste 100 de deţinuţi şi-au exprimat intenţia de a vota

Parlamentare2020/Botoşani: Peste 100 de deţinuţi şi-au exprimat intenţia de a vota

Peste 100 de deţinuţi aflaţi în Penitenciarul Botoşani şi-au exprimat intenţia de a vota la alegerile parlamentare, a anunţat unitatea de detenţie.

Potrivit unui comunicat, din totalul celor 536 de persoane private de libertate aflate în custodia unităţii din Botoşani, doar 138 au fost identificate cu drept de vot la alegerile pentru Senat şi Camera Deputaţilor, iar dintre acestea doar 113 şi-au manifestat dorinţa de a-şi exprima acest vot.

Reprezentanţii Penitenciarului susţin că votul deţinuţilor se va desfăşura în condiţii de maximă siguranţă sanitară, în contextul pandemiei de COVID-19. Pe tot parcursul procesului de votare, persoanele private de libertate vor purta măşti de protecţie şi mănuşi. Totodată, pe toată durata desfăşurării procedurilor de votare va fi respectată distanţarea fizică faţă de persoanele private de libertate şi faţă de personalul angajat al unităţii.

De asemenea, „echipa biroului electoral al secţiei de votare, care se deplasează cu urna specială, şi eventualii supraveghetori şi observatori străini acreditaţi în acest scop vor fi supuşi triajului epidemiologic la intrarea în unitate şi vor completa chestionarul COVID-19”. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS