11.2 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAmbasadorul SUA în România, la Porțile de Fier

Ambasadorul SUA în România, la Porțile de Fier

Excelența Sa, Ambasadorul Statelor Unite ale Americii în România, Adrian Zuckerman, s-a aflat într-o vizită de lucru la Porțile de Fier, alături de ministrul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri, Virgil Popescu. Delegația oficială a fost primită și însoțită de domnul Bogdan Badea, președintele Directoratului Hidroelectrica, împreună cu alți reprezentanți ai companiei. Cu această ocazie, membrii delegației au vizitat obiectivul și le-au fost prezentate date actuale cu privire la producția, performanțele și intențiile investiționale ale Hidroelectrica, precum și istoricul amenajării de la Porțile de Fier.

”Intenția Exim US este de a sprijini investiții strategice în România și de a asigura linii de finanțare de aproximativ 7 mld. de dolari. Doamna Kimberle Reed, președinte Exim Bank, va sosi luni pentru a discuta acordul dintre Guvernul României și Exim pentru finanțarea proiectelor de energie și infrastructură, urmând a face și o vizită la centrala nucleară de la Cernavodă.” – a afirmat Excelența Sa, Ambasadorul Statelor Unite ale Americii în România, domnul Adrian Zuckerman, cu ocazia deschiderii evenimentului. 

Vizita ambasadorului SUA vine ca urmare a parafării, în data de 9 octombrie, la Washington D.C., a unui acord interguvernamental extins, care permite cooperarea între România și Statele Unite ale Americii în domeniul dezvoltării unor proiecte de importanță strategică în domeniul energiei.

Hidroelectrica este lider în producția de energie electrică și principalul furnizor de servicii tehnologice necesare în Sistemul Energetic Național și este o companie vitală pentru un sector strategic, cu implicatii în siguranța națională. Hidroelectrica are în exploatare un număr de 209 centrale hidroelectrice cu o putere instalată totalizând 6.482 MW

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS