17.3 C
Craiova
miercuri, 17 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateKlaus Iohannis a decorat mai mulți doctori și asistente medicale, de Ziua Națională a României

Klaus Iohannis a decorat mai mulți doctori și asistente medicale, de Ziua Națională a României

Președintele Klaus Iohannis a decorat astăzi, de Ziua Națională a României, mai mulți doctori și asistente medicale, precum și universități de medicină, potrivit HotNews.

„În mod normal, sala aceasta ar fi fost neîncăpătoare dacă am fi avut posibilitatea să mulțumim tuturor celor care au contribuit la combaterea efectelor pandemiei și la salvarea de vieți. Dvs, cei din linia întâi, luptați neobosit pentru viață, de multe ori cu riscul propriei siguranțe”, a spus Iohannis, în cadrul ceremoniei.

Președintele a conferit Ordinul „Meritul Sanitar” în grad de Cavaler Institutului Național de Sănătate Publică dr. Anghel Maria Nina (Moinești), dr. Băloi Adelina (Timișoara), dr. Bărbat Marius-Teodor (Cluj-Napoca), dr. Botea Dragoș Florin (Oradea), as. med. pr. Casoni Maria-Elena (Târgu-Mureș), dr. Dacz Monika Erika (Oradea), dr. Florea Marc (Oradea), dr. Georgescu Corina Maria (Timișoara), dr. Gherman Ada Sonia (Cluj-Napoca), dr. Grigoraș Ioana (Iași), dr. Henţia Ciprian Adrian (Timișoara), dr. Lupse Mihaela Sorina (Cluj-Napoca), dr. Pascal Ema-Raluca (Reșița), as. med. pr. Pop Alexandra-Angela (Oradea), dr. Sandu Monica Andreea (București) și dr. Suciu Alin Aurel Raul (Oradea).

Totodată, șeful statului a conferit Medalia „Meritul Sanitar” clasa a III-a as. med. Bordianu Gabriela-Ioana (Bacău).

„De asemenea, în semn de recunoștință pentru calitatea procesului educațional și a excelenței academice, pentru efortul important depus în contextul măsurilor de combatere a pandemiei COVID-19, președintele Klaus Iohannis a conferit Ordinul „Meritul Sanitar” în grad de Cavaler Universității de Medicină și Farmacie „Carol Davila” din București, Universității de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” din Cluj-Napoca, Universității de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” din Iași, Universității de Medicină și Farmacie „Victor Babeș” din Timișoara, Universității de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie „George Emil Palade” din Târgu Mureș și Universității de Medicină și Farmacie din Craiova.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS